Digitaalisen liiketoiminnan a ja o – kuinka saan yrityksen menestymään?

Digitaalisen liiketoiminnan a ja o – kuinka saan yrityksen menestymään?

Menestyvää liiketoimintaa ei nykyään ole olemassa ilman oikein laadittua digitalisointia. Tarkastellaan seuraavaksi, minkälaisia asioita menestyvän liiketoiminnan pyörittämiseen tarvitaan. Tutustutaan myös mielenkiintoiseen aiheeseen digitalisoinnista, eli kuuluvatko liiketoiminta ja digitalisoiminen aina yhteen vai voiko niitä kehittää myös erikseen. Tervetuloa mukaan pohtimaan jokaista yrittäjää kiinnostavia tärkeitä seikkoja matkalla pitkään ja menestyvään liiketoimintaan. Suomessa oman yrityksen perustaminen on todella helppoa, joten esimerkiksi pienyrittäjiä löytyy kotimaasta todella runsaasti.

Mitä digitaalisuus liiketoiminnassa tarkoittaa?

Digitaalisuus liiketoiminnan yhteydessä tarkoittaa menestymisen ja jatkuvuuden tueksi kehitettyjä erilaisia alustoja, digitaalisia palveluita ja kanavia. Sosiaalinen media on esimerkiksi yksi suosittu kanava onnistuneen digitaalisen markkinoinnin alalla.

Alustatalous on viime vuosina ollut kuuma päivän sana kaikkialla maailmassa. Missä digitaalisuus parhaiten näkyy? Yleisesti sanotaan, että menestyäkseen monien saman alan yritysten joukossa, myös yksittäisen yrityksen pitää käyttää digitaalisia apuvälineitä päivittäin liiketoiminnan ytimessä. Puhutaan digitaalisesta ekosysteemistä, joka tarkoittaa oivaltavaa kykyä hyödyntää yhä tehokkaammin toimivia alustapalveluja kattamaan kaikkea yrityksen käytössä olevaa digitaalisesta dataa. Yksittäiselle yrittäjälle tärkeitä menestystekijöitä ovat lisäksi voitokkaan asiakaskokemuksen tarjoaminen ja digitaalisen kokonaisuuden täydellinen toimivuus.

Moni on joskus miettinyt, minkälaista tulee olemaan tulevaisuuden liiketoiminta. Minkälaisia alustoja käytetään olemassa olevan datavirran hyödyntämiseen? Hyödyntääkseen käytössään olevaa dataa jokaisen pienen tai ison yrityksen ei tarvitse koota omaa kansainvälistä alustaa ja ekosysteemiä. Kaikkien yritystoimintaa harjoittavien kannattaa sen sijaan markkinoida tehokkaasti omia tuotteitaan ja palvelujaan digitaalisten alustojen kautta. Parhaan hyödyn saamiseksi monet yritykset kehittävät teknologiaan suunnattavia investointejaan monille eri osa-alueille.

Tutustu menestyvään nettikauppaan kätevästi verkossa

Nettikaupoissa digitalisointia ovat hyödyntäneet esimerkiksi monet vaatteisiin, kosmetiikkaan, urheiluvälineisiin ja lemmikinruokabisnekseen erikoistuneet yritykset. Eräs menestyvistä nettikaupoista on lemmikin ruokaan, terveyteen, vapaa-aikaan ja hyvinvointiin perehtynyt Zoo.fi.

Otetaan esimerkiksi kissat. Kotikissat, jotka eivät liiku ulkona tarvitsevat runsaasti virikkeitä. Yksi mukava ja toimiva virike voisi olla vaikkapa raapimispuut ja kiipeilytelineet, jossa kissa/kissat saavat liikuntaa ja voivat hienosti toteuttaa itseään.

Kissat pitävät luonnostaan raapimisesta, joten erilaiset kissakalusteet, kynsitynnyrit sekä raapimispuut että kiipeilytelineet ovat jokaisen kissan mieleen. Tyylikkäät Raapimispuut ja kiipeilytelineet voi rakentaa isommiksi ja pidemmiksi askel kerrallaan. Yhdellä ostoskerralla ei tarvitse aina ostaa kaikkea, vaan pikku hiljaa vähitellen. Kissat pitävät korkeista paikoista, joten kiipeilytelineen voi rakentaa juuri sopiviksi omien lemmikkien tarpeisiin. Mitä muuta menestyvä ja suosittu nettikauppa Zoo.fi lemmikeille tarjoaa? Katso lisää verkkokaupasta Zoo.fi vaikkapa jo tänään!

Digitaalisen liiketoiminnan hyödyntämistä voidaan tutkia monesta eri näkökulmasta. Back office -toimintojen ulkoistaminen mahdollistaa kätevästi liiketoiminnan kasvun, mahdollisten uusien tuotteiden ja palvelujen kehittämisen, jo käytössä olevien tehostamisen ja uusien ideoiden syntymisen. Toimistotyöt voi ulkoistaa joko yksittäiselle yritykselle tai antaa ne pätevän freelancer-pohjalta työskentelevän henkilön hoidettavaksi. Toimivan teknologian ja digitalisaation avulla yrityksen toiminta- ja kilpailukyky voivat kohota aivan uusiin lukemiin.

Useammat yritykset ovat myös todenneet, että digitaalista liiketoimintaa ei voi eikä kannata kehittää erillään yrityksen muusta liiketoiminnasta. Digitaalisen liiketoiminnan hyödyntämistä voidaan tutkia monesta eri näkökulmasta. Digitalisoitumiseen panostaminen tarkoittaa eri yrityksille erilaisia asioita. Useimmat yritykset ovat myös tehostaneet ajan säästöä keskittyäkseen yrityksen osaamiseen, eli ydinliiketoimintaan.

Nettikaupan digitalisoiminen – mitä kaikkea siihen kuuluu?

Toisinaan esimerkiksi verkkokaupat voivat kuitenkin halutessaan keksittyä vain muutamiin menestyvän liiketoiminnan kannalta tärkeisiin asioihin. Kyseisiä asioita ovat muun muassa nettikaupan tuottojen tai erilaisten jakelukanavien laadun parantaminen. Nettikaupan liiketoiminta perustuu samoihin digitaalisiin kanaviin kuin useimmissa isoissa yrityksissä. Nettikaupan jatkuvuuden ratkaisevat tuotteiden laadukkuus ja palvelujen hyvä toimivuus, ei siis alusta josta käsin nettikauppa toimii.

Mitä digitaalinen liiketoiminta yrittäjälle tarjoaa?

Korkean teknologian avulla digitaalinen liiketoiminta saadaan yrityksissä pyörimään kellon tarkasti eteenpäin. Digitaalisen datan hyödyntäminen tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin kaupallisiin tuotekokeiluihin ja myös isompiin kehityshankkeisiin. Tekoälyn käyttö vie parhaimmillaan yrityksen toiminnan aivan uusiin ulottuvuuksiin ja tekee samalla yrittäjän arjesta paljon helpompaa. Digitalisoinnin hyödyt näkyvät liiketoiminnan kasvuna ja sekä vakituisten asiakkaiden että uusien potentiaalisten asiakkaiden lisääntymisenä.

dante