Kuinka perustan yrityksen teknologia-alalle?

Kuinka perustan yrityksen teknologia-alalle?

Teknologia-ala tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia tehdä bisnestä ja päästä hyville ansioille. Maamme teknologian tietotaito on erityisen arvostettua ja se tunnetaan maailmallakin laadukkuudestaan. Myös robotisaation nousu on tuonut tälle alalle aivan uudenlaisia mahdollisuuksia tehdä bisnestä. Kerromme tässä artikkelissa muutaman vinkin, joiden pohjalta teknologiasta innostunut yrittäjä voi lähteä kehittämään omaa liiketoimintasuunnitelmaansa. Toki kaiken suunnittelun pohjana ovat yrittäjän omat mielenkiinnon kohteet sekä osaaminen, mutta myös hyvä liiketoimintasuunnitelma on erittäin tärkeä lähdettäessä luomaan uutta yritystä teknologia-alalle.

Liiketoimintasuunnitelma on teknologia-alan yrityksen perustamisen A ja O

Kaiken liiketoiminnan ja uuden yrityksen perustamisen pohjan luo liiketoimintasuunnitelma. Sen laatimiseen kannattaakin käyttää riittävästi aikaa ja sitä kannattaa pohtia monesta eri kulmasta käsin. Tässä kohtaa suunnittelua on hyvä hyödyntää yritysneuvojan apua, sillä ammattimainen yritysneuvoja osaa katsoa suunnitelmaasi ammattilaisen silmin ja kertoa hyvinkin nopeasti, onko se toteuttamiskelpoinen.

Hyödynnä maksuton yritysneuvonta

Suomalaisilla on oikeus saada maksutonta yritysneuvontaa. Tämän lisäksi netistäkin löytyy hyviä ladattavia yrityksen perustajan oppaita, joiden tietoja kannattaa käyttää hyväksi.

Ennen yrityksen perustamista uuden yrittäjän on muun muassa valittava yrityksensä yhtiömuoto sekä rekisteröitävä yritys. Aivan yksin tehtynä tämä voi tuntua haastavalta, mutta apua on onneksi lähellä ja helposti saatavilla! Uuden yrittäjän on hyvä tietää myös, kuinka yrittäjä maksaa verot ja miten yrittäjän tulee toimia ALV:n suhteen. Yrittäjän on tärkeää myös oppia ennakoimaan kulunsa sekä ennustamaan myyntinsä.

Miten voin rahoittaa uuden teknologia-alan yritykseni perustamisen?

Rahoituksen järjestäminen on usein yksi vaativimmista askeleista, joka uuden yrittäjän tulee ottaa. Yritysneuvoja osaa yleensä antaa vinkkejä myös uuden yrityksen rahoitusta silmällä pitäen. Netinkin kautta on mahdollista hakea yrityslainaa esimerkiksi sivustolta Qred.com, joka on erikoistunut tarjoamaan yrittäjille erilaisia lainavaihtoehtoja. Sivuston kautta yrityslainan hakeminen on helppoa ja nopeaa.

Jo minuutissa olet täyttänyt sivuston lainahakemuksen eli hakemusprosessi on erityisen nopea. Lisäksi uutta yrittäjää ilahduttaa varmasti tieto siitä, että lainanhakeminen on täysin ilmaista eikä se sisällä sitoumuksia. Lainatarjouksen uusi yrittäjä saa jo tunnin sisällä siitä, kun hakemus on vastaanotettu. Lainatarjous lähetetään joko yrittäjän sähköpostiin tai hänen puhelimeensa. Jos uusi yrittäjä hyväksyy sivuston lähettämän lainatarjouksen, maksetaan rahat hänen yrityksensä tilille jo saman päivän aikana. Koko prosessi on siis harvinaisen nopea ja näppärä! Sivusto on saanut hyvää asiakaspalautetta yrittäjiltä, jotka ovat hakeneet yrityslainaa sivuston kautta.

Sivustolle on helppo syöttää tarvitsemasi lainasumma, joka voi olla esimerkiksi 5 000 euron suuruinen. Tämän jälkeen voit valita haluamasi laina-ajan, joka voi olla 6, 9 tai 12 kk. Jos valitset lainasummaksi vaikkapa edellä mainitun 5 000 € ja laina-ajaksi 6 kk, ovat kuukausittaiset lainakulusi 100 € ja kuukausittainen lainalyhennyksesi 833 €. Lainan kokonaiskustannukset ovat 5 600 €. Jos lainaat saman summan 9 kk laina-ajalla, kuukausikulusi ovat 95 €, kuukausittainen lyhennyksesi 556 € ja lainan kokonaiskustannukset 5 855 €. 12 kk laina-ajalla 5 000 € lainan osalta kuukausikulusi ovat 90 €, kuukausittainen lainanlyhennys 417 € ja lainan kokonaiskustannukset 6 080 €. Sivuston mukaan kyseessä on esimerkkilaskelma, sillä yrityksesi Qred-rating vaikuttaa lainan kuluihin.

dante