Millaista on ohjelmistorobotiikka?

Millaista on ohjelmistorobotiikka?

Koneet ja robotit vievät ihmisten työt, näin kuulee monesti sanottavan. Onko tämä sitten totta, vai voiko tulevaisuudessa esimerkiksi ohjelmistorobotiikka jopa lisätä työpaikkoja? Asiaan on varmasti monia eri näkökulmia, mutta monet ennustavat, että erityisesti ohjelmistorobotiikka lisää töitä tulevaisuudessa, kun automaatiolla voidaan tehostaa monia prosesseja. Jos yrityksen digiloikka on ajankohtainen, niin kannattaa hakea lainaa ja toteuttaa tarvittavat toimenpiteet.

Jos ohjelmistorobotiikka ja automaatio eivät ole sinulle tuttuja tai aihe muuten vain kiinnostaa, niin lue lisää tästä artikkelista. Kerromme hieman tarkemmin, millaista on ohjelmistorobotiikka ja miten sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi yrityksen liiketoiminnan tehostamisessa.

Yrityksen liiketoiminta nousuun automaatiolla

Ihmiset ovat tottuneet tekemään töitä vuosisatojen ajan. Edellisten vuosikymmenten aikana monet työt ovat siirtyneet tietokoneella tehtäväksi. Sitä pidetään nykyisin varsin normaalina, mutta tietokoneiden kehityksen alkuaikoina tätäkin kehityssuuntaa seurattiin kauhistellen. Monet olivat tottuneet tekemään töitä kynän ja paperin avulla ja ajateltiin, että tietokoneet vievät ihmisten työpaikat. Tosiasia on, että niiden avulla monia toimintoja on pystytty kehittämään aivan uudelle tasolle ja monet yritykset ovat pystyneet kasvamaan aivan eri tasolle kuin perinteisin analogisin menetelmin.

Sama kehityksen suunta on nähtävissä ohjelmistorobotiikassa. Monia toistuvia tehtäviä voidaan automatisoida ja kone pystyy suorittamaan tietyt toiminnot ihmisen puolesta. Se ei tarkoita, että kone tekisi ihmisen työt vaan sitä, että ihminen pystyy hoitamaan töitään paljon tehokkaammin ja enemmän. Esimerkiksi taulukkolaskentaohjelmistoilla koottavat raportit ovat perinteisesti vieneet paljon aikaa, kun lukuja on haettu eri järjestelmistä ja niistä on koottu raportti yrityksen johdolle. Kaikki tällainen voidaan hoitaa automaattisesti, eikä kenenkään tarvitse käyttää työaikaansa siihen, että kopioi lukuja taulukkoon. Näin ollen aikaa vapautuu esimerkiksi yrityksen sisäisten prosessien kehittämiseen tai myyntityöhön.

Ohjelmistorobotiikka voi olla apuna myös esimerkiksi tarjousten läpikäynnissä. Sen tarjoaman datan perusteella voidaan tehdä päätös, lähdetäänkö asiakkaalle tarjoamaan jotain tuotetta tai palvelua. Avainluvut voidaan syöttää järjestelmään ja automatiikka tekee taustalla tiettyjä toimintoja. Näiden toimintojen perusteella voidaan nähdä suositus, että kannattaako lähteä tekemään kauppaa.

dante