Teknologia on helpottanut lainojen vertailua

Teknologia on helpottanut lainojen vertailua

On sanomattakin selvää, että teknologiset harppaukset, joita tiede on tehnyt viimeisten vuosikymmenten aikana, ovat lähes sanoinkuvaamattoman suuria. Teknologia on tullut jäädäkseen ja on helpottanut arkeamme merkittävällä tavalla.

Teknologia korostuu korona-aikana

Mietitäänpä vielä muutama vuosikymmen takaperin useita arkisia asioita, joita emme pystyneet hoitamaan verkon välityksellä. Pankissa asioiminen, ruokaostosten tekeminen, lääkärin vastaanotto, jumppatunti, maailman toisella puolella asuvan ystävän kanssa jutteleminen videokuvan välityksellä, työpaikan kokous… Kaikki nämä ja tuhannet muut asiat, joita jouduimme aikaisemmin suorittamaan paikan päällä, ovat nyt siirtyneet suurilta osin verkkoon.

Juuri korona-aina teknologian merkitys arjessa onkin näkynyt huikealla tavalla. Kun ihmiskontakteja pyritään vähentämään minimiin, teknologian rooli on kasvanut hetkessä. Yritykset, organisaatiot ja valtiolliset laitokset ovat pyrkineet siirtämään mahdollisimman paljon palveluitaan verkkoon ja myös sellaiset yritykset, jotka ovat aikaisemmin toimineet kokonaan verkon ulkopuolella, ovat joutuneet nyt etsimään uusia muotoja luodakseen kontakteja asiakkaisiin.

Ja vaikka koronaa ei koskaan olisi tullutkaan, teknologiset harppaukset ovat olleet suuria myös tavallisten suomalaisten elämässä. Hoidamme tänä päivänä niin monia asioita helposti verkossa, että elämää ilman teknologiaa on lähes mahdotonta kuvitella. Teknologia on omalta osaltaan helpottanut myös tässä artikkelissa käsittelemiämme lainaprosesseja. Sen lisäksi, että lainan hakeminen verkossa on tänä päivänä helpompaa ja nopeampaa kuin koskaan aikaisemmin, teknologia on avittanut myös lainojen vertailua.

Lainojen vertailu netissä Sortterin avulla

Lainojen vertailulla tarkoitetaan useiden lainatarjousten vertailua toisiinsa. Lainojen vertailusta on tullut tänä päivänä suosittu keino löytää markkinoiden edullisin laina, sillä teknologian kehityksen myötä verkossa toimii lukuisia lainojen vertailupalveluita, joiden ansiosta kuluttajilla on mahdollisuus vertailla useita lainatarjouksia helposti keskenään.

Yksi maksuttomista ja turvallisista lainojen vertailupalveluista on kotimainen Sortter. Sortterin kautta kuluttajat voivat vertailla vakuudettomien lainojen korkokuluja helposti keskenään ja löytää lukuisten eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjousten joukosta edullisin tarjous. Vaikka Sortter on täysin kotimainen lainojen vertailupalvelu, se tarjoaa palveluitaan myös Suomessa asuville ulkomaalaisille, jotka eivät puhu suomea. Tästä syystä Sortterista ja sen kampanjoista on mahdollista lukea seuraavasta osiosta read more about Sortter’s campaigns myös englanniksi.

Lainojen vertailu verkossa säästää aikaa, sillä ilman näitä vertailupalveluja kuluttajien tulisi täyttää lukuisia lainahakemuksia eri pankkien ja rahoituspalveluiden sivuilla, mikä vie sekä aikaa että on usein myös turhauttavaa. Tämän lisäksi lainatarjousten vertaaminen toisiinsa manuaalisesti on varsin monimutkaista. Teknologisen kehityksen ansiosta lainojen vertailu onnistuu nykyisin kuitenkin verkossa vain muutamassa minuutissa, jolloin kuluttajan ainoana tehtävänä on täyttää ja lähettää lainahakemus, ja valita lainatarjousten joukosta edullisin laina.

Miksi lainojen vertailu kannattaa?

Kehittyneen teknologian ansiosta lainojen vertailu on tänä päivänä helpompaa ja nopeampaa kuin koskaan aikaisemmin, joten lainoja kannattaa vertailla aina mahdollisuuksien mukaan. Koska lainojen vertailupalvelut saavat komissiota suoraan yhteistyöpankeilta ja -rahoituslaitoksilta, kuluttajille tämä palvelu on täysin maksuton. Lainojen vertailu ei myöskään sido mihinkään, eli mikäli yksikään lainatarjouksista ei syystä tai toisesta miellytä, lainatarjousta ei ole pakko hyväksyä.

Lainojen vertailun avulla lainan koroissa ja kuluissa on mahdollista säästää selvää rahaa. Kasvavan kilpailun ja entistä parempien lainaehtojen ansiosta lainapalveluiden korkokulut ovat painuneet alas. Tämä asetelma on erittäin edullinen juuri kuluttajan näkökulmasta katsottuna ja mahdollistanut sen, että edullisen lainan löytäminen netissä on nykyisin enemmän kuin todennäköistä. Lisäksi, koska lainojen vertailupalvelut toimivat netissä, lainoja on helppo vertailla mukavasti vaikkapa kotisohvalta käsin.

dante